Лопес Корнелия Нинова водачите

Нинова: БСП няма да прави безпринципни коалиции

Ръководството на БСП няма да ви предаде този път и няма да направи безпринципни коалиции зад гърба ви. Това каза в Благоевград председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от Фокус.

„Промяната на България ще бъде българска икономика, производство, стоки, български храни на българската софра“, каза Нинова. Тя подчерта, че държавата ще създаде фонд „Индустрия“ по модерен и съвременен начин, като това ще се случи заедно с предприемачите.

„Ще се правят публично-частни партньорства за предприятия, които произвеждат. 2020 г. свършват европейските пари, а нямаме икономика и производство. Затова започваме с всички стимули и помощ за създаване на съвременна икономика. Ще сложим таван на големите земеделски производители и ще помогнем на малките и средните производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Няма да плащаме повече на декар площ, върху която виреят тръни, а на килограм произведен продукт“, каза Нинова.

Тя подчерта, че ще работят за това българските вериги да продават 50% български стоки.

С отмяна на концесията на „Летище София“ президентът Румен Радев успя да изпълни още едно свое обещание в защита на националния интерес, смята Нинова.

„Нека тази промяна, която започнахме с Румен Радев и продължи с промяната в БСП, да продължи и на 26 март, защото тогава започва промяната на България“, каза Нинова. Тя подчерта, че е направена болезнена промяна вътре в партията, но важна за народа.

„Искаме да му дадем онези знаци, които очакваше от цялата политическа класа, но никоя друга партия не се осмели да го направи“, каза Нинова.

По повос ситуацията с ДОСТ, Нинова беше категорична, че чужда държава се намесва във вътрешните работи на България.

„Борисов днес се отрича от ДОСТ, но по същото време, когато прави изказването тук, в София се прави среща между Томислав Дончев и един от близките до Местан – Георги Коритаров. Медиите гърмят за задкулисните им договорки. „ГЕРБ създаде ДОСТ и тази партия подкрепи Цецка Цачева на президентските избори. Днес те си ги отглеждат, за да им бъдат коалиционни партньори. ГЕРБ залепят БСП с ДПС, но трябва да се знае, че нашите коалиции винаги са били явни, а коалициите между ГЕРБ и ДПС са били винаги скрити. Последните години Борисов управлява с гласовете най-вече на ДПС“, каза Нинова.

„БСП не е същата и ако някой ще ми казва, че Сергей Станишев и Лютви Местан се целуваха на Орлов мост ще му отговоря така: Приличам ли ви на Сергей Станишев“, подчерта Нинова.

glasove-6

- реклама -