Нинова, БСП, Слави Трифонов, мандат

Нинова: БСП няма да подкрепи правителството и мерките, предложени от Слави Трифонов

Няма да подкрепим предложено правителство и мерките от Слави Трифонов.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова-

„Имахме заседание на Изпълнителното бюро на БСП по горещия въпрос правителство и мерки, предложени от Слави Трифонов. Няма да подкрепим предложено правителство и мерките от Слави Трифонов“, заяви Нинова.

„Предлагат се стари лица да правят новия модел. Господин Трифонов нанася тежък удар по парламентаризма. Без преговори и уважение към останалите партии. Ние не сме се борили, за да заменим един модел с друг. Предложенията на „Има такъв народ” са в противоречие с тези на БСП.“, добави Нинова.

Тя допълни, че през последните 4 години от БСП имат четири основни цели в политиката им: да променят модела на поведение на паралелната държава; да се върне държавността в българските институции; социалната политика и проблемите на хората, които да се решават в парламента; да гарантират сигурност и стабилността на България. „С предложението на Трифонов нищо от 4-те ни цели не се изпълнява“, каза още Нинова.

Ако президентът ни връчи третия мандат сме решили, че няма да го върнем веднага, съобщи Нинова.

„Ако третият мандат ни бъде връчен от президента Радев, няма да го връщаме веднага. Ще започнем открити прозрачни пред всички вас разговори с други партии, ще поставим национални приоритети на масата и ще опитаме да предложим кабинет“, коментира Нинова.

„Ако ГЕРБ предложат кабинет ние няма да го подкрепим. Ние сме принципни и последователни хора“, каза Нинова.

 

- реклама -