Нинова

Нинова в Банкя: Щеше да е хубаво да стоим пред вас с човека от Банкя, но той се скри

Щеше да е хубаво тук да стоим с един друг човек, човекът от Банкя. Не само като лидери на партии, които си оспорват управлението на България, но и като водачи на този район. Така щеше да е почтено към вас, да чуете предложенията ни и да изберете по-доброто за България. Но уви, човекът се скри”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Банкя. Тя обясни, че партията ще настоява за създаване на фонд „Индустрия”, който ще инвестира в откриване на производство на български стоки и стимулиране на малкия и средния бизнес. Нинова добави, че левицата ще сложи таван на усвояване на земеделските субсидии от един производител, защото, по думите й, няколко фирми взимат всички средства, докато малките и средните производители загиват. Парите ще бъдат разпределени за производство на плодове, зеленчуци, месо и мляко, като така ще се защити българското производство.

Нинова

Не на Европа на две скорости и второ качество стоки на нашия пазар

„Казваме „не“ на Европа на две скорости, но и на онази Европа, която продава на нашия пазар стоки второ качество, а в страните от Западна Европа – първо. Не желаем да сме народ второ качество”, категорична беше Нинова.

По думите й, хората имат избор между замразени доходи и бедност, геноцид по отношение на бедните или предложението на левицата за увеличаване на доходите и преодоляване на бедността. Тя се обърна към събралите се млади семейства с деца:

„Млади хора, всеки, който работи и има деца, ще бъде облекчен, като плаща по-малко с 50 лева данък на дете на месец. Знаем, че не е достатъчно да ви помогнем, но искаме стъпка по стъпка да се преборим с демографската криза, защото народът ни изчезва. И ако не го проумеем всички политици и не вземем мерки, след години няма да я има България. Ето защо ще помогнем на младите семейства да отглеждат децата си тук”.

 

Банкя

Корнелия Нинова се обърна и към възрастните хора, като каза, че е крайно време за призчисляване на пенсиите и напомни, че само БСП е правила това през 2008 година.

„Тогава пенсиите се увеличиха в пъти, а не с два – три лева. Разчитайте на нас, че ще облекчим старините ви и ще ви помогнем да живеете достоен живот.”

По отношение на сигурността по домовете, улиците и границата Нинова обеща да бъде отменено Постановление 208 за настаняване на бежанци в българските общини и поемане на здравните и социалните им осигуровки.

„Не защото не ги уважаваме и не сме състрадателни, а защото българската държава не дава същите условия на собствените си граждани. Искаме българите да са с равни права в собствената си държава”.

glasove-6

- реклама -