Нинова атакува Радев: Той е част от групата свалила този кабинет

„БСП за България“ върна на президента Румен Радев неизпълнен последния, трети мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящето 47-мо Народно събрание. Срещата на президента с ръководството на социалистите мина за няколко минути и в леден тон меж9ду двете страни.

Кризата в енергетиката може да прерасне в колапс, тя е най-тежкото наследство на това правителство, обяви Радев след като получи празната папка от председателя на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Затова призова всички депутати за отговорност и намеране на решение за председател на КЕВР още днес.

Президентът пожела на „всички политици, които милеят за България“, успех на предстоящите парламентарни избори. Но дори не намекна за кога смята да ги насрочи.

БСП дори не отговори на поканата на Радев да седнат. Всички начело с лидерката Корнелия Нинова стояха прави. И въпреки протокола Нинова веднага поиска думата от Радев след неговия апел всичко да приключва днес.

Положихме всички усилия и искахме удължаване на срока на работа на парламента, за да се избере председател на КЕВР. Бяхме обвинени, че държим мандата още седмица, за да останем на власт. Имате ли наерение да удължите работата на НС, за да се реши този проблем? За 1 ден това не може да стане, вие ще дадете ли време?

 

 

- реклама -