Нинова: Ако вицепремиерът не иска да се оттегли, то това трябва да направи премиерът – ВИДЕО

Думите на премиера от днес са по-цинични дори от думите на Валери Симеонов.Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Стара Загора по повод твърдението на министър-председателя Бойко Борисов, че не може да поиска оставка на Симеонов, защото така ще рухне цялата конструкция на коалицията.

Изказването на Валери Симеонов е ужасяващо и е най-нормално Симеонов да се оттегли, заяви Корнелия Нинова. Тя допълни, че ако вицепремиерът не иска да се оттегли, то това трябва да направи премиерът. ,,Ако той не го направи,значи и той се припознава в думите му и трябва да си ходи целия кабинет“, допълни Нинова.

„Той днес казва, ако поискам оставката на Валери Симеонов, ще падне кабинетът. Т.е. между това да подкрепи майките и болните им деца в тяхното нещастие и това да остане на власт, той избира да остане на власт. Това е големият цинизъм“, обобщи Нинова. Според нея „по този начин Борисов припознава думите на Симеонов и застава на същата позиция.

Нинова подчерта още, че „премиерът погазва всякакви конституционни и демократични правила, твърдейки, че ако падне правителството и не е той, ще настъпи хаос в държавата, ако президентът Радев състави служебен кабинет. Това е ред, установен от конституцията“, заяви Нинова. Тя подчерта, че „това не е хаос и се казва правова държава, граждански права, право на избор“.

Борисов да не плаши народа, хаосът го направи той, коментира лидерът на БСП. Тя заключи, че е нормално при оставка на кабинета да има едно служебно правителство, което да подготви предсрочни парламентарни избори.

Нинова посочи още, че Борисов е прехвърлил нещата при Красимир Каракачанов. Той каза – патриотите да се разберат помежду си, аз не мога. „Волен Сидеров поиска оставката на Валери, сега е важно какво ще каже Краси Каракачанов“, подчерта Нинова.