Нинова: БСП няма да участваме в кабинет на „Има такъв народ“

БСП няма да участваме в кабинет на „Има такъв народ“ и няма да посочваме министри. Ако не желаят нашата подкрепа, значи не я желаят. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

„Трябва да има правителство. То ще получи нашата принципна подкрепа за него по политики в 4 направления без да влизаме в него. Ако не ни поканят от „Има такъв народ“, на добър час“, каза Нинова. „Ако всички спазят това, което са обещали преди изборите, ще се намерят допирни точки. Вземете например Изборния кодекс“, заяви още тя.

Лидерът на БСП заяви, че не са получавали официална покана и не са водили разговори с „Има такъв народ“.

Според нея парламентът трябва да поработи и да се опита да направи правителство, защото има много проблеми свързани с пандемията и икономиката.

„Ако третият мандат дойде при нас, ще съберем нашите структури и ще решим“, повтори още веднъж Нинова. Тя направи уточнението, че президентът Румен Радев не им е казал дали ще им връчи този трети мандат.

В същото време Нинова заяви, че БСП са против субсидията от 1 лев за партиите, което е предложение на „Има такъв народ“. „Против сме субсидията от 1 лев за партиите, защото това ни обрича да бъдем зависими от някой, който дава финансирането“.

По отношение на Плана за устойчивост а развитие, Нинова каза, че се нуждае от корекции и БСП от два месеца са готови с предложения по него.

- реклама -