Николина Ангелкова Валери Симеонов туризъм среща апартхотели апартаменти сив сектор туризъм

Николина Ангелкова се заема с изваждането на светло на апартхотелите и апартаментите за гости

На всяка цена трябва да намерим вариант да урегулираме апартхотелите, апартаментите за гости, апартаментните комплекси, където е най-големият дял от сивата икономика.

Това заяви министърът на   изма Николина Ангелкова по време на среща с бранша.

Това ще изисква промяна на необходимите закони, уточни Ангелкова. „Всъщност там има най-големи трудности по отношение на нелоялната конкуренция, защото тези, които не са регистрирани, няма кой да ги проверява“, допълни ресорният министър.

От друга страна тя заяви, че заедно с МВР се обмисля създаването на туристическа полиция, на първо време в националните курорти. Обмисля се и създаване на туристически инспекторат по отношение на контрола на всички дейности, свързани със Закона за туризма.

Ангелкова коментира още, че е важно Законът за туризма да бъде обсъден максимално добре, като крайният срок за това трябва да бъде до края на годината.

„Смятам, че 2 години обсъждане на този нормативен документ са достатъчно много и смятам, че до края годината ще успеем да се справим и да изчистим тези елементи, които изискват някаква по-голяма форма на дискусия и задълбоченост. Вярвам в това и смятам, че това е разумно, защото в противен случай няма да имаме правната уредба върху, която да функционира секторът и ще трябва да разчитаме на старата“, каза още Николина Ангелкова.

- реклама -