Николина Ангелкова

Николина Ангелкова откри българския щанд на международната туристическа борса в Москва

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на международната туристическа борса Интурмаркет 2019. Форумът се провежда в Москва и се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в областта на туризма.

В първия ден на туристическата борса беше проведена и специализирана презентация на тема „България – повече от море“. Руски туроператори, туристически агенции, медии и гости на изложението се запознаха с националната туристическа реклама за настоящата година.

На българския щанд гостите могат да се запознаят с българския фолклор, да научат за най-интересното, което предлага България като морски и поклоннически туризъм, гурме и винени дестинации, младежки пакети, спортен и приключенски туризъм, културни и исторически забележителности.

„Русия е сред най-важните генериращи пазари за входящия туризъм на България. Провеждаме активна маркетингова кампания за популяризиране на разнообразния туристически продукт сред руските туристи“, заяви министър Ангелкова. Тя уточни, че се търсят и иновативни проекти, които да отговарят на търсенето на посетителите от федерацията.

Тази година България се представя със щанд от 100 кв. м. Заедно с Министерството на туризма, участие в него вземат общините София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Приморско и Казанлък. Очаква се изложителите в тазгодишното издание да са над 1 400 фирми от над 130 страни и всички руски региони и национални туристически представителства.

Прогнозите са броят на посетителите да надвиши 74 хил. души.

 

- реклама -