Ангелкова Самоков

Николина Ангелкова: ГЕРБ работят за устойчив икономически растеж

Много работа и изпълнение на поетите ангажименти – това е основното, което очакват хората, и е наше мото, защото отговаря на стила ни.

Дейността ни е с фокус върху осигуряване на реални възможности за жизнена перспектива на хората и устойчив икономически растеж.

Това заяви на среща с граждани в Самоков областният координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова. В дискусията взе участие и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Сред най-важните проблеми Николина Ангелкова посочи също подобряване на инфраструктурата и на достъпа в региона и цялата Софийска област. “Обещахме старта на пътя Дупница–Самоков и той вече се работи. Има проучвания и подготовка за изпълнение на трасето Костенец – Радуил – Боровец – Самоков, което е изключително важно за Боровец и зимния туризъм. Има необходимост да се укрепи свлачището. Хората споделят проблеми, свързани с инфраструктурата също на околната среда, ВиК, канализацията.

Боровец е най-старият ни планински курорт и за него е ключово да стане целогодишен, да подпомогне местната икономика и да създаде повече работни места за привличане на млади хора и еврофинансиране“, обясни Николина Ангелкова.

„Добри са перспективите за развитие пред гимназията по туризъм в града“, каза още тя. „Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Самоков Валентин Милушев е човек на действието, работи близо до хората изключително енергично.

Ако бъде избран за кмет, ще се работи за европейската визия на Самоков и да е един от най-добрите градове за живеене у нас“, каза областният координатор на ГЕРБ.

„Ние сме до Вас, за да намираме решенията заедно във всяко населено място от областта и изпълняваме ангажиментите, които сме поели“, обобщи Ангелкова и поздрави жителите на Белчин за включването на района в новите европейски „ЕДЕН” дестинации. Николина Ангелкова припомни, че според Закона за туризма кметовете на общини, в чийто район има национални курорти, ще имат ангажимент да инвестират в инфраструктурата им.

- реклама -