Николай Василев
Снимка: Кадър бТВ

Николай Василев: Никога не съм напускал НДСВ

Когато НДСВ управляваше имаше страхотни кадри и това бяха едни от най-добрите години за България. Аз не съм напускал НДСВ никога.

Дори Слави Трифонов не е искал от мен да напусна партията, когато ме предложи за министър.

Това заяви пред БНТ ова бившият вицепремиер Николай Василев по повод думите на проф. Огнян Герджиков, че партията се завръща в политиката.

„Хората в кабинета „Габровски“ са напълно прилични. Има партии, които са недоволни от всичко и винаги ще са против, каквото и да се предложи.

Бих се радвал като гражданин да имаме правителство“, коментира той.

Василев каза, че в тази ситуация на държавата е по-добре да има някакво правителство, отколкото никакво.

„В България е нямало правителство, което да е вярвало, че трябва да влезем в еврозоната и да направи публична кампания, за да информира хората.“

„Вината е и в нас, икономистите. Няма никаква висока инфлация след приемане на еврото в нито една държава, която е приела еврото. Най-високата инфлация в Европа в момента е в Унгария, която не е приела еврото. Със сигурност заплатите и доходите на хората ще нараснат. Хората ще забогатеят. Цените няма да се вдигнат заради еврото“, увери Василев, който бе министър на икономиката в периода 2001 – 2003 г. в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Василев каза, че не е сигурно дали ще станем членове на Еврозоната през 2024 г.: „Ние нямаме ясна политическа воля. Виждате, че дори не ни искат в Шенген.“

- реклама -