Николай Василев: Разочарован съм, че именно десните атакуваха кандидатурата ми

Едно от най-хубавите неща, които ми се случиха тази година бе, че имах възможност да комуникирам и да опозная лично другите 17 кандидати за министри“. Това заяви Николай Василев, на пресконференция на ПП „Има такъв народ”. В пресконференцията се включват и зам.-председателят на партията Тошко Йорданов, водачът на листа Филип Станев и Николай Василев, когото партията имаше намерение да номинира за министър-председател.

„Ако бяхме получили подкрепа, можете да бъдете сигурни, това щеше да бъде най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход“, обяви още Василев. „През последните три дни се насочиха цунамита срещу мен и другите кандидати за министри“, каза още Василев.

Василев обясни, че в представения проект за кабинет освен „него, друго общо с НДСВ не е имало“. Той е опознал всички 17 кандидати за министри и ги окачестви като невероятни специалисти.

„За тях този проект не е приключил и възможно е някои от тях да продължат в бъдеще по един или друг начин в него. Ако бяхме получили подкрепа, може да сте сигурни, че това щеше да бъде най-реформаторския кабинет в българския преход. Също така кабинетът, който щеше да работи с най-голяма скорост, непозната до сега. Щяхме да предложим честно управление и това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето. Независимо какво ще стане, българското общество се убеди, че нашата нация има немалко образовани, почтени и компетентни хора и професионалисти. Това е предизвикателство към всички партии в бъдеще да излъчват правителства поне на това ниво. През цялото време следвах тактиката на партия ИТН, която спечели изборите, но днес реших да не се крия и да отговоря на всичките ви въпроси“, каза още Василев

- реклама -