Николай Василев: Инфлацията не ни пречи за влизане в чакалнята за еврозоната, у нас тя е близка до нулата

„Само 0.8% е инфлацията у нас, което не е проблем.“ Това заяви в сутрешния блок на БТВ бившият министър на икономиката Николай Василев.

Доклад на Европейската централна банка посочи, че нивото на инфлацията у нас не отговаря на изискванията за въвеждане на еврото. В същото време от Франкфурт отбелязват, че България напредва по пътя към единната европейска валута.

„Каквато и ще да е инфлацията у нас, то това не пречи за влизането в чакалнята за Еврозоната“, коментира бившият икономически министър.

„Цифри не могат да ни спрат, само политическите решение от двете страни. Политическото решение ще надделее над критериите, които ние изпълняваме от много години“, категоричен бе Василев.

„Може и да сме забравили, но само преди 10-12 години живеехме с доста по-високи проценти. Много страни по света могат да имат и дефлация заради кризата“, коментира още той.

Най-доброто действие за държавно и голямо летище е да се даде на концесия на реномирана фирма. Надявам, се че терминалът на Летище „София“ще е на по-високо ниво“, завърши Николай Василев относно концесията на столичното летище.

- реклама -