Николай Павлов: В зимните месеци цената на газа ще се определя от цената в Чирен

В зимните месеци цената на газа ще се определя от цената в Чирен.

Това заяви кандидатът за министър на енергетиката в проектокабинета „Габорвски“ и бивш шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов по БТВ.

„Българските граждани трябва да знаят, че тепърва ще има увеличение на цената на природния газ, защото газът, купуван от посредниците, в момента е складиран в Чирен.

Той е на много висока цена. И тепърва „Булгаргаз“ ще трябва да го изпомпва, за да го доставя, тоест трябва да го продава. Предполагам, че цената е около 250 лв. на мегаватчас“, каза Павлов

По думите му, в момента се говори за голямо предлагане.

„Вчера „Булгаргаз“, доколкото разбрах, е обявил цена от 204 лв. Вие си представете това ще върви нагоре по 40%. Едва ли грешат.

Това са простите сметки. А сега дори го взимаха от посредници, ако не взимаха от посредници, цената на газа най вероятно щеше с по 175 лв., нямаше да е 204“, обясни Павлов.

Той коментира и проектокабинета „Габровски“, като заяви, че номинираният за премиер не го познава лично и че неговата кандидатура не е била проблемът да не се подкрепи проектоправителството. „Той ме покани на разговор и каза, че е чувал само добри думи за мен“, заяви Павлов, който очаква нови избори.

„Разочарован съм от това, че не беше подкрепен човек като професор Габровски. Партийният интерес надделя над обществения. И наистина разделението в парламента е много фрапиращо. Не виждам как ще се излезе от тази ситуация. Всички харесаха проф. Габровски и накрая всички отхвърлиха неговата кандидатура“, каза още Павлов.

- реклама -