Николай Нанков: Цеков използва манипулации по адрес на приемничката си на поста

Андрей Цеков използва манипулации по адрес на приемничката си на поста. Това написа в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Николай Наков. Коментарът му идва след изказва на бившия министър от кабинета „Денков“, който днес се опита да се анмеси в разгорялия се скандал за това чии човек е настоящия регионален министър Виолета Коритарова.

Ето и целият пост на Нанков:

Не е добре по принцип да се лъже. Но да използваш лъжа за политическа манипулация, както прави бившият регионален министър Адрей Цеков по адрес на приемничката си на поста, не е и почтено.

Лесно проверимо е, че служебният регионален министър Виолета Коритарова никога не е оглавявала кадастъра в Ловеч. Вероятно Цеков споменава града, защото аз съм народен представител от Ловешка област и се опитва да направи евтино внушение.

Мога със сигурност да заявя, че тя никога не е била и кадър на ГЕРБ. Да, аз съм я назначавал за шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Но тя, като добър експерт, остана на поста и при служебните кабинети, и при кабинета “Петков”.

Нещо повече – след като Цеков я отстранява от кадастъра, тя заема ръководна позиция в просветното министерство в мандата на кабинета “Денков”. Била е на ръководни позиции в администрацията и преди да оглави Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Така че Цеков да не търси под вола теле и да се радва, че в МРРБ е влязъл компетентен човек. И да насочи фиксациите другаде.

По-рано през деня доскорошният министър на регионалното развитие и настоящ депутат от ПП-ДБ Андрей Цеков обясни чий син е районният кмет на „Подуяне“ в София Кристиян Христов. За това заговори вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но без да разкрива чий син е Христов.

„Майката на кмета от ПП е министър в правителството на Главчев, а кметът на „Подуяне“ е от ПП“, каза вчера Борисов.

Днес обаче Цеков разясни: „Служебният министър Виолета Коритарова е дългогодишен кадър на ГЕРБ. Тя е оглавявала ловешката служба по кадастъра. (Това не е вярно, показа проверка на „24 часа“.) В последствие през 2018 г. е назначена от министър Николай Нанков като ръководител на Агенцията по кадастъра в София. Нейният син Кристиян Христов е кмет на район „Подуяне“ от „Спаси София“, не от „Продължаваме промяната“.

Цеков припомни, че през втората си седмица като регионален министър уволни Коритарова от поста шеф на кадастъра. „Мисля, че това е достатъчно доказателство, за това, че „Продължаваме промяната“ няма никакво участие в настоящия политически кабинет на ГЕРБ и ДПС“, каза още той.

- реклама -