НиколайНиколай Нанков, ВиК, служебен кабинет, Стефан Янев Нанков фирма лаботаротия път материали качество

Николай Нанков: След 5 месеца лутане кабинетът на Радев осъзна, че идеите ни за ВиК сектора са най-добрите

„След пет месеца лутане назначеното от Румен Радев правителство най-сетне осъзна, че идеите ни за стабилизиране на ВиК сектора са възможно най-добрите.“ Това написа в профила си бившият зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от правителството на Бойко Борисов – Николай Нанков.

Коментарът му идва след като днес служебният премиер Стефан Янев съобщи, че ще бъде създадено общо дружество на ВиК операторите у нас, което ще купува електроенергия за нуждите им на свободния пазар.

„Започнахме да работим по създаването на собствен търговец на електроенергия за нуждите на ВиК операторите в края на мандата ни. Но за наследниците ни явно изчегъртването е било по-важно и вместо идеята вече да е реализирана, тя е била оставена да престоява. Кризата с високата цена на тока, която застрашава от фалит много от ВиК дружествата, явно ги е стреснала. Изплашени, че ще се наложи драстичен скок на цената на водата, са се сетили да „изтупат от праха“ плановете ни. Не съм сигурен, че ще имат капацитет да се справят – заради неудачните кадрови решения в холдинга“, пише още Нанков.

И допълва, че от управленското безсилие на правителствата на Радев ще страдат българските граждани.

- реклама -