Николай Нанков: С тази криптопирамида се върнахме в 90-те години

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който в момента е депутат от ГЕРБ-СДС отрече констатациите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за възложени незаконни ремонти на магистрали, пътища и язовири за 1 млрд. лв. за периода 2018 – 2020.

По думите на Нанков относно ремонтите на пътища ДНСК е издала становища, с които категоризира ремонтираните пътища като търпими законни строежи и вече два месеца депутатите от ГЕРБ-СДС се опитват да получат достъп до тези документи от регионалното министерство.

„Към момента нямаме нито един издаден акт за незаконно строителство.

Всичко това са медийни обвинения и шум в системата.

Незаконното строителство се установява от компетентните органи и се обективира с акт за незаконно строителство, който се връчва на този, който го е извършил. Няма незаконни строителства към момента“, изтъкна той по БНТ.

Нанков изтъкна, че през последните години в България няма строителство по важните инфраструктурни обекти.

Относно третия мандат Нанков изрази лично мнение, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, предложено от БСП.

„Националният съвет на ГЕРБ взе решение коалиция с БСП, особено с техен мандат – не! Ще приемем разговори, но личното ми мнение е, че няма да го подкрепим.

Особено след решението на „Продължаваме промяната от снощи“ – решението на ПП значи, че кабинет няма да има.

Бившите коалиционни партньори не могат да се разберат“, каза той.

По казуса с Nexo коментира, че предстоят сложни месеци за „Демократична България“, в които формацията трябва да обясни за даренията към тях.

„С тази криптопирамида се върнахме в 90-те години.

Много важен факт е и обвързаността на N на брой играчи от т.нар. дясно-център политически спектър, които са имали тежки обвързаности.

Да не се окаже така, че една от представящите се като най-чистите партии, да се е финансирала с мръсни пари. Затова е добре, че комисията, която приехме вчера ще разследва това“, посочи той.

- реклама -