Николай Нанков пита: Искат да превърнат одита на сметната палата в политическа поръчка

Николай Нанков пита: Искат да превърнат одита на сметната палата в политическа поръчка. Кой е Васил Величков? Този въпрос постави във Фейсбук бившият министър на благоустройството и настоящ депутат от ГЕРБ.

„Преди повече от 2 месеца (покрай скандала с Български пощи) колегата Христо Гаджев попита кой е Васил Величков и какво работи.

Аз пък искам да попитам не е ли лицето

Васил Величков, представящ се за съветник на вицепремиера в оставка Калина Константинова, онзи външен експерт, който Сметната палата и нейният председател ангажираха, за да даде становище, което да превърне одита на ТОЛ системата в изпълнена политическа поръчка?“, написа Нанков в социалната мрежа.

Припомняме, че в понеделник Сметната палата оповести доклад, според който Агенция „Пътна инфраструктура“ е избрала да даде 118 млн. лв. на

определена фирма за поддръжка на тол системата.

„Сметната палата е превърната от одитна в политическа институция. Защото докладите й се “стъкмяват”, за да защитят определени политически тези. И то в разгара на изострено противопоставяне покрай

опитите за сформиране на правителство

и на фона на отчетливото лидерство на ГЕРБ в обществените нагласи,“ отговори Нанков още вчера.

„Целта е ясна – да бъде компрометирана най-голямата партия. И за това не се пестят усилия, в употреба е вкарана цялата държавна машина. Но когато фактите говорят, и най-дървените философи трябва да замълчат“, написа още Николай Нанков и представи доказателства, че общественият интерес и ресурс е бил защитен.

- реклама -