сн. Фейсбук

Николай Нанков, ГЕРБ: Газовата криза е на път да се превърне в катастрофа – „благодарим“ за Промяната

Газовата криза е на път да се превърне в катастрофа. „Благодарим“ за Промяната. Това написа във фейсбук профила си бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и депутат от ГЕРБ Николай Нанков.

„Септември чука на вратата и за политиците идва стартът на предизборната кампания. За хората обаче това е краят на лятото и начало на нови тревоги за задаващата се зима. В кампанията доскоро управлявала Промяна ще изговори куп небивалици, за да спре срива в доверието. Но всички видяха, че тя ни докара галопиращите сметки. С всичките хаотични и лобистки решения, които ние от ГЕРБ ще продължим да разобличаваме.

А проблемите чукат на вратата не само на всяко домакинство. Но и на специализираните услуги“, пише още Нанков.

Той дава пример със социалните услуги в област Ловеч, където са изправени пред неизвестността как ще осигурят „топлото“ за всичките си над 930 потребители:

„- 10 са на твърдо гориво, а дървата за огрев са все по-скъпи, а на места липсват;

– 20 са на газ, чиято цена става непосилна за плащане. А от тези 20 само 12 имат климатик и могат да преминат на отопление с ел. енергия;

– 10 от социалните услуги се отопляват само на климатик;

– 3 са на парно с нафта.

Неизвестността изправя и общините пред невъзможността да планират разходите си. А училищата, детските градини, болниците?! Газовата криза е на път да се превърне в катастрофа. “Благодарим” за Промяната. Видяхме достатъчно. Стига!“, категоричен е Нанков.

- реклама -