Николай Нанков: Бащата на Кирил Петков получи звучен шамар от МОСВ

Бащата на Кирил Петков получи звучен шамар от екоминистерството за имения си ден. Това написа във Фейсбук бившият регионален министър от ГЕРБ Николай Нанков. Ето какво гласи постът му:

Бащата на Кирил Петков – Петко, получи много хубав подарък за имения си ден. Най-големият специалист по екологични теми и в частност – по Креснеското дефиле, получи звучен шамар от ресорното министерство.

Бившите подопечни и на другия “велик еколог” – бившия вицепремиер Борислав Сандов, на практика ревизираха позицията му.

Дотук с тяхната експертиза. Поздравления за Националния съвет по биологично разнообразие към МОСВ,

който е дал „зелена светлина“ на довършването на магистрала „Струма“

през Кресненското дефиле по вече избраното трасе. Това е най-доброто решение на екоминистерството от година насам. И най-прекия път за повишаване на безопасността на движение в този коварен участък.

Зелените умишлено стопираха проекта с всевъзможни средства – и инсинуации в публичното пространство, и доноси до Брюксел.

Нашият аргумент бе, че да – екологията е изключително важна, но водещ приоритет е съхраняването на човешкия живот. И с много труд и дискусии с водещи експерти и специалисти достигнахме до възможно най-доброто решение.

Все още има шанс строителството на най-тежкия участък от „Струма“ да започне бързо. А когато магистралата бъде завършена, „зелените“ едва ли ще ходят на море в Гърция по обходен маршрут в знак на протест, че няма тунел!

- реклама -