Николай Малинов след „Магнитски”: Ще се срещна с външния министър на Русия

Лидерът на движение „Русофили“ Николай Малинов, когото САЩ посочиха в списък със санкции, коментира, че утре има среща в Москва с външния министър на Руската федерация Сергей Лавров.

Пред медии Малинов заяви, че заминава за Русия, за да говори „с приятели“ и да обсъдят какви действия да бъдат предприети.

Малинов заяви, че вече търпи санкции, след като името му попадна в забранителния списък по закона „Магнитски“.

Блокирани са му всички банкови карти, както и някои сметки. В същото време е имало проблем с регистрацията в ЦИК на четворната коалиция, в която участва „Русофили“.

Днес той обясни, че констатациите в доклада на САЩ не са подкрепени с факти.

„Всички неща са лъжи и измишльотини”, посочи той и обясни, че по време на срещите си в Русия ще потърси съвет как да процедира и ще анализира какво го очаква.

„Америка не ме интересува. Аз не съм ничий шпионин”, каза още Малинов. Той допълни, че никога не е ходил в САЩ и не е имал планове да пътува за там.

Санкционираният по „Магнитски“ отново каза, че не е получавал никакви пари от Русия, заедно с присъдения му орден, и припомни тезата си, че не е давал подкуп на съдия, за да го пусне да пътува в чужбина преди време. Той допълни, че в момента няма забрана да напуска България.

Малинов каза, че в надпреварата за парламентарния вот неговата формация ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров „Атака“ и други две комунистически движения.

- реклама -