Николай Киров

Николай Киров: Мачът с Локо е за феновете

Този мач е за феновете. Това заяви два дни преди дербито на Пловдив треньорът на Ботев Николай Киров. Специалистът призна, че тимът му се готви за тежък мач, тъй като съперникът Локомотив е с по-голям опит.

Нямаме проблеми с контузени футболисти. Всички са здрави и са готови за двубоя. Младият Крис Добрев, ако е здрав ще попадне в групата за мача. Играл съм дербита като състезател, участвал съм после като асистент. Разликата се е, че като старши треньор, отговорността е изцяло моя. Затова през седмицата с помощниците ми правим всичко възможно да подготвим най-добре състезателите ни. В такива мачове е водеща настройката на футболистите. Емоциите са в повече са в сравнение с други двубои„, заяви Киров.

Футболистите трябва да запазят концентрация

Той призова футболистите си да запазят концентрация, за да допускат по-малко грешки. „Проведохме няколко разговора с играчите, направихме и анализи, за да ги подготвим по най-добрия начин. Такъв мач се играе най-вече за феновете. Последното нещо в този двубоя е да мисля за моя договор. Няма как да разкрия как ще изглежда нашия отбор. Готвим се за изненади от противника, допълни още Киров.

Мачът между Локомотив и Ботев е в неделя, 20 ноември, от 15:00 ч.

- реклама -