Николай Хаджигенов: Засега имаме „да“ само от Мая Манолова

Засега „Отровното трио“ е постигнало договорка за съвместно явяване на парламентарни избори единствено с Мая Манолова и нейната гражданска платформа „Изправи се.БГ“. Това потвърди Николай Хаджигенов пред БТВ.

„Водим преговори с четири партии“, заяви още Хаджигенов.

Според него т.нар. трио няма да се разцепва, въпреки че преди няколко дни Велислав Минеков постави ултиматум за съюзяване на опозиционните сили с думите: „В случай, че обединението е невъзможно до 23 декември, възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие“.

„Проф. Минеков не казва, че ще напусне триото. Ние сме приятели от години. Казва, че единственият начин да свалим хунтата, да се преборим с корупцията, е да се съберем всички заедно. Нещата за него са сложни като изказ, изисква се по-задълбочено разбиране“, заяви Хаджигенов.

Той представи и гледната си точка за развитието на преговорите с други опозиционни формации:

„Христо Иванов ни каза „не“ по телевизията. На разговора с нас не каза „не“. Каза „ще мислим, ще говорим, ще съберем коалиционен съвет“. Видяхме се и със Слави. Разговорът беше лесен. Слави е директен, напълно наясно е, че единствената възможност е да се съберем всички заедно в някакъв вид. С него имаме противоречия на принципни основа по отношение на нещата, които е заявил на политическа основа. На срещата каза, че „ще мислим, и ако има вариант, ще го направим“.

Николай Хаджигенов подчерта, че „вратите са широко отворени – за Христо Иванов, като съпредседател на Демократична България, и на Слави Трифонов“, потвърди, че засега да има само от Изправи се.БГ и подчерта: „Единствената, на която й стиска достатъчно да се изправи срещу всички, е Мая Манолова“.

На въпрос дали ще се кандидатира за депутат, Хаджигенов отговори: „Ако се наложи, да“, а след това допълни:

„Още не сме стигнали до етапа, в който редим листи. Вероятно ще се наложи, защото политиката е мръсна кална локва. Няма начин да бориш корумпирано правителство, без да застанеш отпред“.

Според него Мая Манолова би трябвало да се кандидатира за депутат, защото „тя показва способност да служи на гражданите“.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено