Николай Хаджигенов, правителство, партии
Снимка: Кадър БНТ

Николай Хаджигенов: Правителство на малцинството е реалистично да работи

Политическите сили трябва да се научат да работят в комбинация с другите, както и в трудни условия.

Това заяви  Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ по БНТ.

По думите му като най-малка сила в парламента са дали инициативата за започване на неофициални политически разговори с всички опозиционни партии. Не са говорили все още с БСП и ДПС.

Реалистично е правителство на малцинството може да работи, около провеждането на определени политики, смята Хаджигенов.

Такива са промяна в Изборния кодекс, отмяна на дискриминационни и противоконституционни норми, правосъдна реформа.

„Ние искаме да направим определени неща по определен начин. Хубавото в тази политическа бъркотия е, че имаме 95% съгласие. ДБ избълваха една купчина законопроекти. Аз вкарах закон за премахването на фигурата на вечния обвиняем. Ние се допълваме, което е чудесно“, каза депутатът.

„Това със щабовете и генералите с черни униформи мисля, че е прекалено. Ваксинационният план – това работи“, каза Хаджигенов.

„Имаме много силен икономически екип. Има доста предложени мерки, работи се упорито, вкарали сме мораториум вчера. Надявам се, че показахме, че имаме един жив парламент, не канцеларски печат на Борисов, парламент, който иска нещо да промени“, допълни той.

Според Хаджигенов съгласието по тези теми е почти 100% при проведените разговори. Заяви, че парламентът е жив и „вече не е канцеларски печат на Борисов“. Коментира, че не очаква лидерът на ГЕРБ да се появи в пленарната зала утре.

Николай Хаджигенов каза още, че поне година е необходима, за да бъдат направени исканите от тях промени.

- реклама -