Николай Димитров Литекс Славия

Николай Димитров: Лудогорец диктува модата в България

Лудогорец в момента диктува модата в българския футбол. Това заяви играчът на Славия Николай Димитров. Той беше награден за футболист №1 на 18 кръг. Юношата на Левски  каза, че се е разбрал с президента  на Славия Венцеслав Стефанов да може да си тръгне при оферта  от чужбина. „Връщането ми в България може да се приеме като крачка назад, но аз лично не мисля така. Тук се наслаждавам на играта, попаднах на място, което има страхотна атмосфера за работа. Ако се погледне генерално не го считам за стъпка назад. Нямах желание да се връщам в Гърция или Турция. По-скоро моята цел бе да премина в отбор от Западна Европа”, каза още Димитров.

Николай Димитров Литекс Славия

Той призна, че намира голяма промяна в първенството. “Най-вече в средствата, които се наливат в отборите – те не са такива, каквито бяха преди. Левски и ЦСКА не са същите отбори, а в крайна сметка те даваха облика на това първенство. В момента отборът, който диктува модата е този на Лудогорец. Останалите се борят за по-долните места в класирането”, коментира Хичо.

Левски или Лудогорец

На въпрос дали съжалява, че в момента не играе в родния си клуб Левски, Димитров отговори. „Има горчивината от гледна точка на това, че съм отраснал там, обичам този клуб и бих бил най-щастлив да играя там. Въпреки че при последния път, в който влязох в контакт с клуба, не стана така, че да се завърна, все пак нещата за мен се наредиха добре“.

Юношата на „сините” разкри също, че ако сега получи оферти от Лудогорец и Левски, неговият избор ще бъде Разград. „Ако ме бяхте попитали този въпрос преди три години – със сигурност моят отговор щеше да е Левски. В момента обаче ще кажа Лудогорец и не заради финансовата част, а заради това, че ще е по-добро“.

- реклама -