Никола Николов, ГЕРБ, агресия, конференция

Никола Николов, ПР на ГЕРБ: Внасяме две жалби срещу агресията на конференцията на партията

Внасяме две жалби в СДВР за агресията на конференцията на ГЕРБ вчера.

Това заяви Никола Николов в интервю за бТВ, излъчвано на живо във Фейсбук, по повод вчерашните ексцесии по време на Националната конференция на ГЕРБ. Припомняме, неидентифицирани до момента момчета блъскаха журналисти и хвърляха телефоните им. Чуха се и поредица от крайно нецензурни обиди с неясен адресат.

Николов обясни, че едната жалба е от името на партията, а другата е от името на Ася Цанова, която е ПР на Земеделското министерство. Тя беше удряна в корема, а телефонът й беше изхвърлен.

Сигналите не са подадени вчера, защото хората са били ангажирани с организацията на събитието.

„Целта беше събитието да бъде провокирано, да има бой, да има кръв, за да може след това да не се говори за речта на Бойко Борисов, а за блъскани, бити журналисти“.

Николов обясни, че един от провокаторите е бил изведен лично от него зад периметъра на мероприятието, за да го предаде на гардовете от БОДУ, ангажирани с охраната на конференцията. Става въпрос за мъж, който се е опитвал да прекъсне речта на партийния лидер, а Николов няколко пъти го е помолил да напусне. След което без никаква съпротива го е извел зад сцената, където е трябвало по предварителна уговорка да бъде охраната. Николов бе категоричен, че не е предавал „мъжа, за да бъде бит“.

„Той започна да вика на висок глас. Никой не се намеси 20-30 секунди, но хората наоколо от ГЕРБ започнаха да се възмущават от виковете му. За да не избухне скандал и саморазправа, отидох при него и го предупредих два или три пъти – „Г-не моля ви, спрете или ще трябва да ви помолим да напуснете събитието“. Това стана на 2 метра от медиите и всички те ме чуха. Той видно очакваше да го изведем, хванахме го под ръка с един или двама колеги, не се е дърпал – само се смееше. Когато отивах натам, преди да стигна до периметъра видях един човек, който идваше към нас. В този момент аз пуснах мъжа, който преди това крещеше. Оставих го там и се върнах обратно да си върша работата.“

Пиарът на ГЕРБ обясни, че всички участници са имали стикери, раздавани на бариерата на Техно Парк.

„Отговорниците за пропуските бяха само на бариерата. Там, където се случи инцидентът с момчето, нямаше наши хора. Ние заявихме още от самото начало и господин Борисов призова – правят ни провокации, не се поддавайте! Целта на цялото активно мероприятие беше хората от ГЕРБ да си изпуснат нервите, да има кръв и за това да се говори през цялото време. Аз категорично не познавам никого от хората, които са правили провокациите.  Целта бе тези хора да провокират, да бият… Дори не допускам, че те са знаели кои са тези журналисти. Пак казвам – мероприятието се пазеше от охранителите на БОДУ, а служителите на НСО охраняваха само официалните лица„, отбеляза той.

Николов заяви, че „скъпият бял автомобил“, появил се вчера на мероприятието, не е бил на член на ГЕРБ, а на един от шефовете на БОДУ.

Това лъскаво возило стана повод провокаторите да заявят: „Ето, виждате ли с какви скъпи коли се возят от ГЕРБ“.

„Ние организирахме нашето събитие, защото искахме да покажем и нашата гледна точка. Ние уважаваме всяко право на протест – пред Министерски съвет, пред Софийски университет, на Орлов мост. Но какво очаквате? Най-голямата партия да се затворим, да мълчим, да се правим, че ни няма? Провокаторите навсякъде, по всякакъв начин целят да се говори за насилие, за побой над журналисти, а не за това, което говори господин Борисов, един от най-уважаваните хора в ЕНП“, добави пиарът на партията.

„Кой припознава „Отровното трио“ като лидери на протеста? Кой ги е оторизирал да преговарят с правителството или ГЕРБ? Доколкото чувам, един от „Отровното трио“ се вижда като лидер на нова политическа формация, друг се е възприел като човек, тръгнал из страната да организира едва ли не структури на този политически проект. А третият – господин Минеков се е скарал с другите двама – Бабикян и Хаджигенов. Ние следим всички медии, включително и социалните, затова сме информирани“, отбеляза Николов.

- реклама -