Никой не посмя на купи розовия диамант Raj Pink , вижте причината

Най-големият наситено розов диамант в света остана без купувач на търга, който „Сотсбис“ проведе в Женева, въпреки прогнозите, че продажбата му е сигурна и ще отбележи кулминацията на аукциона.

Изключително редкият 37,5-каратов камък, чиято начална стойност бе определена на 30 млн. долара обаче се оказа сред няколкото скъпоценни предмета, които останаха без собственик.

Това определено изненада аукционната къща „Сотсбис“, която се надяваше с наддаването за т.нар. Raj Pink да засенчи конкурента си „Кристис“, който само ден по-рано продаде успешно най-големия в света диамант, предлаган някога на търг.

Теглото на камъка, наречен „Изкуството на Гризоньо“ бе 163.4 карата и за него бяха дадени 34 млн. долара. Сума, която бе приета от някои с въодушевление, но от други като знак за несигурното бъдеще на пазара с диаманти.

„Това определено е тревожен знак за високите етажи на търговията с диаманти, защото дава индикации, че пазарът не е толкова неуязвим на промените, колкото всички си мислеха“, заяви Тобиас Корминд – ръководител на един от най-големите бижутерийни магазини за диаманти в онлайн пространството – 77 Diamonds.

- реклама -