Мустафа Карадайъ ДПС преференции праг ДПС, Карадайъ, НСО, промени

Никой не иска да се изправи срещу Мустафа Карадайъ за лидерското място в ДПС

Мустафа Карадайъ ще остане начело на ДПС за неопределено време. Движението още няма решение кога ще възобнови общинските и областните си конференции, които стопира заради коронавируса, пише „24 часа“.

Заради местните избори през 2019 г. Карадайъ просрочи 4-годишния си мандат с повече от година. Националната конференция за избор на ново ръководство бе насрочена за 26 април. Заради коронавируса обаче беше отменена заедно с общинските и областните конференции. Един от мотивите на партията връщането им да се отлага е, че те се провеждат на закрито, а опасността от вируса все още не е отминала. Новата дата обаче ще е най-рано през есента.

Преди конференциите да се отложат обаче стана ясно, че Карадайъ ще е единственият кандидат за лидер на ДПС. Още по Коледа той получи подкрепата на почетния председател на партията Ахмед Доган. В традиционното си слово пред елита на движението Соколът подчерта, че Карадайъ трябва да остане на поста за още един мандат. По-късно и общините, в които се проведоха конференции, го издигнаха и подкрепиха като кандидат.

- реклама -