Никога не е късно да се образоваш – вдъхновяващият пример на звездите

Никога не е късно човек да тръгне на училище – вижте вдъхновяващия пример на звездите

Ева Лонгория

Някои актьори са доста глупави. Аз реших да докажа, че не съм сред тях“ – това заяви Ева Лонгория, която по количеството на академични степени може да бъде добър пример за колегите си. Младата актриса станала бакалавър в областта на кинезиологията в университета в Тексас. След това се отдала на актьорството, но жаждата за знания не отслабвала.

През 2013 година Лонгория получила диплома като магистър по история и култура на латиноамериканското население в САЩ, а 4 години по-късно стана доктор на науките в областта на изобразителното изкуство.

Никога не може да си много зает или много стар за образование, това е девизът на звездата от филма „Отчаяни съпруги“

През 2013 година Ева Лонгория напусна фестивала в Кан, за да се дипломира в Калифорниския университет

Ема Уотсън

7 години в училището Хогуортс по време на снимките на филмите за Хари Потър не накараха Ема Уотсън да се откаже от образованието.

Актрисата учи в Брауновския университет, след това е свободен слушател в Оксфорд, а после придобива степен бакалавър в САЩ.

Джеймс Франко

Актьорът има 4 дипломи за магистър и две докторски звания. През 2006 година се разочарова от актьорската професия и се връща на студентската банка. И май не се готви да изостави учението. Може да бъде видян в аудиторията на Калифорнийския, Колумбийския, Йелския и Ню-Йорския университет през последните десет години. Освен това той вече и преподава на студенти: кинематография, сенарно майсторство и др.

Освен това актьорът се отказа от лекомислените комедии и все по-често влиза в драматични роли със заявка за Оскар и вече е приеман сериозно.

Антонио Бандерас

Антонио Бандерас постъпва в университет на 55 години, за да се отърси от развода си с Млани Грифит. Освен това той успя да се запали и по дизайнерството.

Участвал съм в 92 филма, когато разбрах, че ми е интересен не само светът на киното, каза Антонио Бандерас и се премести в Лондон, за да следва дизайн в Central Saint Martins.

Стивън Спилбърг

Актьорът се връща в Калифорнийския университет, за да изпълни даденото пред родителите си обещание да завърши висше образование. Присъствието на звезди в аудиториите се оказало голяма реклама за университета.

Както и пример за мързеливите студенти: „Ако режисьорът на „Челюсти“ може да се върне в университета, значи и ти можеш“.

В опитите си да привлекат новото поколение към училище университетите понякога раздават на знаменитостите степени даром. Така рапърът Кение Уест става доктор на науките.

Все пак на дипломирането си той се появил в университета за разлика от много звезди, които придобиват научна степен, въпреки че нито един път не са прекрачили прага на учебното заведение. Кение Уест също не е посетил нито едно занятие.

Мадона, Лейди Гага, Джей Зи, Бионсе – всички те са били обект на курсове, преподавани в западни университети. Пословичен е курсът Политизиране на Бионсе, воден в Рутгерс университет. Той вървял няколко семестъра, а накрая го спрели заради прекалено голям интерес. Студентите се записвали на него, забравяйки за другите предмети. А заради големия интерес на студенти към предмета „Бионсе, пол и раса“ станало нужда да се търси по-голяма аудитория.

Бионсе е важна за разбиране на съвременността, тя е отличен обект за анализ, твърдят преподавателите. Те призовават студентите да учат много, за да бъдат в крак с времето.

- реклама -