Николай Желязков

Ники Желязков: Имаме шансове да се класираме за световното

Селекционерът на младежите Николай Желязков е уверен, че националите ни имат шанс да се класира за световното първенство по волейбол през 2017 г. в Чехия. В квалификациите за надпреварата тимът ни ще премери сили с Франция и Дания, а мачовете са от 5 до 8 януари в зала „Христо Ботев“ в София. За втория кръг през май се класират първенците от отделните групи, както и двата най-добри втори тима.

Три отбора сме в нашата група. Трябва да я спечелим, ако искаме да продължим напред във втората фаза. Дания е отбор, който не познаваме. Ще търсим информация за него. Другият противник е Франция. Него го знаем много добре, играхме с „петлите“ и на европейското първенство 2016 в Пловдив. Разбира се, сега ще търсим и нова, актуална информация за играчите, кой къде е продължил кариерата си и как се развива„, коментира Желязков.

На волейболистите няма да им е лесно

Специалистът е на мнение, че на волейболистите му няма да им е лесно. „Ще ни липсва диагоналът Радослав Парапунов. Той учи в САЩ и няма как да се върне за квалификацията. Радостното е, че Стефан Иванов се възстановява. Надявам се само всички да са здрави по време на квалификацията, за да успеят да покажат най-доброто„, разкрива още селекционерът.

Подготовката на националите започва на 18 декември, като в нея ще се включат 14 състезатели.

- реклама -