Ники Хейли: САЩ няма скоро да изтеглят войските си от Сирия

САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия преди да изпълнят поставените пред тях задачи в тази държава, заяви постоянният представител на Вашингтон в ООН Ники Хейли в интервю за телевизия Фокснюз.

„Не се готвим за изтегляне [от Сирия] докато не се убедим, че сме постигнали своето“, каза Хейли. В разпространения в Туитър откъс от интервюто не се посочва какви са целите на САЩ в Сирия.

Както обясни посланикът на САЩ президентът Доналд Тръмп е обсъдил ситуацията със съюзници и им казал за „необходимостта да се направи нещо по-голямо“, отколкото преди.

„Той имаше предвид че ние [САЩ] този път не трябва да изпълняваме всичко сами. Смятам, че този подход ще бъде продължен“, допълни Хейли.

По-рано командващия Централното командване на въоръжените сили на САЩ (CENTCOM) ген. Джозеф Вотел каза, че присъствието на американски военни сили в Сирия е необходимо за стабилизиране на ситуацията в освободените от терористите региони, за завръщането на мирното население по своите домове и за дългосрочната реконструкция на страната по време на периода за стабилизиране.

В момента официално в Сирия се намират около 2000 американски военни.

- реклама -