Неймар, ПСЖ
Снимка: psg.fr

Nike приключил партньорството с Неймар заради сексскандал

Nike заяви, че е приключил сътрудничеството си с бразилската футболна звезда Неймар миналата година, защото играчът е отказал да съдейства в разследване за сексуален тормоз. Обвинението е било отправено от служител на компанията. Инцидентът е бил през 2016-а година, а докладът към Nike – през 2018-а. Разследването не е стигнало до категоричен извод.

Говорител на звездата на ПСЖ заяви, че той отрича обвиненията. Бразилецът и Nike си партнираха в продължение на 15 години преди сделката да се разпадне. Самият договор беше прекратен осем години преди изтичането му през август 2020-а.

Това не е първият случай, в който Неймар е забъркан в сексскандал. Предишният беше през юни 2019-а. Товага той беше обвинен в изнасилването на бразилски модел в хотелска стая в Париж. Футболистът обвини жената в опит да го изнуди. Бразилските власти свалиха разследването срещу Неймар, цитирайки липса на доказателства. Послке те обвиниха модела в клевета, изнудване и измама. Обвиненията в клевета и изнудване срещу дамата бяха отхвърлени още през 2019-а. Миналата година тя беше оправдана и по обвинението за измама.

- реклама -