Нидерландия
Снимка: twitter.com/OnsOranje

Нидерландия е на Мондиал, Украйна, Турция и Уелс – на бараж

Нидерландия хвана последния влак за световното първенство в Катар. Лалетата победаха Норвегия с 2:0 и завършиха на първо място в групата си.

Втори в класирането е тимът на Турция, надвил с 2:1 Черна гора. Така комшиите ще играят бараж за участие на Мондиала. Същото ще правят още Уелс и Украйна. Баражите ще бъдат през пролетта на 2022 г. Уелс стигна баража след 1:1 с Белгия. Украйна пък надви воденият от Ивайло Петев тим на Босна и Херцеговина с 2:0. По същото време Франция спечели с 2:0 срещу Финландия и Украйна изпревари северняците за второто място.

Иначе Нидерландия огромно предимство през целия мач, но игра доста предпазливо. Същото направи и Норвегия – северняците завършиха без точен удар във вратата на съперника. Липсата на Ерлинг Холанд обаче също оказа влияние върху представянето на гостите. Оранжевите трябваше да чакат до 84-ата минута за първия гол. Той беше реализиран от Стивън Берхвайн. В добавеното време Берхвайн подаде на Мемфис Депай, който вкара за 2:0.

Лалетата пропуснаха предишното световно първенство – през 2018-а в Русия. Луис ван Хаал обаче ги изведе до третото място през 2004-а година. Сега отново начело, той изкара мача в инвалидна колична след инцидент с велосипед.

- реклама -