Нидал Алгафари: Голяма част от хората, които влязоха в парламента, са част от същинското шоу – телевизията

„Шоуто не е приключило. Това беше въведението към него и то тепърва започва. Голяма част от хората, които влязоха в парламента, са част от същинското шоу – телевизията. Вероятно ще ни представят нещо по-различно. Слави Трифонов ще се появи по някое време, но не той е шоуто. Досега той е изказвал думи, написани от сценаристите му”. Това заяви в студиото на Нова ТВ писателят и експерт по политически пиар Нидал Алгафари.

„Фразата, която може да обобщи всичко до момента, е породена от поредицата Star Wars – „Нека фарсът бъде с вас!” И той е с нас в някаква степен, защото, с изключение на няколко разумни предложения, всичко друго граничи с фарса и карикатурното в лицето на Мая Манолова и Татяна Дончева. Аз не мога да направя друго, освен леко да се смея, въпреки, че не е смешно”, добави от своя страна философът и юрист – Ивайло „Нойзи“ Цветков.

Според него вместо да се обърне внимание на важните задачи, се обръща внимание на дребни разправии. Според него депутатите са се занимавали с „детински дреболии и глупости”.

Нидал Алгафари прогнозира, че животът на този парламент ще бъде къс. Според него е очевидно, че новите 240 депутати не могат да се разберат. Той все пак смята, че политическо шоу се е правело и преди.

„Политиката е шоу, искаме или не. Дават я по телевизията, хората я говорят, има участници. Шоу е”, смята Алгафари.

„В момента е шоу, а иначе е нещо, което има задачата да свърши някакви неща, да подобри публични практики, да строи обществото, така че то да върви напред, дори привидно”, контрира Цветков.

- реклама -