НФСБ
сн. БГНЕС

НФСБ внесе законопроекта за безплатно море през 2020 и подкрепа на туризма

НФСБ внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма, одобрени от Коалиционния съвет на 28 април.

Те предвиждат раздаването на ваучери в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 г.

Предложението предвижда още да бъдат давани по 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

Ето и останалите мерки, които предлагат от партията на Валери Симеонов:

  1. Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %.
  2. Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.
  3. Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти.
  4. Удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон.
  5. Удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

„Считаме, че българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

- реклама -