НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“

Пореден скандал в малката коалиция на Патриотите. НФСБ сне доверието си от Волен Сидеров. Партията излезе със специална позиция. Причина са слайдовете от името на Сидеров на черния екран на спряната телевизия „Алфа“ срещу Валери Симеонов, в които той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос.

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11.09.2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, НФСБ заява, че:

1. Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността Председател на парламентарната група „Обединени патриоти“;

2. Считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев;

3. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

Депутатите на НФСБ няма да напускат групата на ОП, но вече ще се представляват от Валентин Касабов и Борис Ячев.

Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с „Обединени патриоти“, заявиха от НФСБ. И обвиниха Сидеров в „поредното нарушение на споразумението на коалицията“.

Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България, коментира Касабов.

Решението на НФСБ няма да доведе до разпад на управляващата голяма коалиция, увери Борис Ячев.

До месец НФСБ ще вземе решение за евроизборите.

В понеделник Сидеров спря партийната си телевизия Алфа като обвини за това управляващите, в частност Валери Симеонов и премиера.