Карл Насиб

НФЛ се сдоби с първия си активен играч – гей

Карл Насиб стана първият активен играч от НФЛ, който призна, че е гей. Насиб направи историческото си обръщение чрез видео в Инстаграм снощи.

„Исках само да ви отнема малко от времето, за ви кажа, че съм гей. От известно време насам искам да го направя, но сега се чувствам достатъчно комфортно, за да го отметна. Имам отличен живот, прекрасно семейство, приятели. Както и най-добрата работа, която мога да желая“, заяви Насиб.

„Аз съм доста затворен човек, така че знаете, че не го правя заради внимание. Мисля, че е важно тези неща да се знаят и виждат. Надявам се, че някой ден няма да има нужда от подобни видеа, но дотогава ще правя всичко по силите си, за да помагам тази култура“, добави той. В края защитникът добави, че ще дари $100 000 на Trevor Project. Това е фонданция, която работи за предотвратяванена самоубийства сред ЛТБГ тийнейджъри в САЩ.

НФЛ бързо даде подкрепата си на Насиб. „Семейството ни се гордее със смелостта на Карл“, написа комисионерът на НФЛ Роджър Гуудел. „Горди сме с теб, Карл“, написаха и от клуба му Лас Вегас Райдърс.

Насиб започва шестия си сезон в НФЛ. Той започна през 2016-а в Кливланд Браунс, след което изкара две години в Тампа Бей Буканиърс. През март 2020 той подписа с Райдърс срещу $25,3 млн.

 

- реклама -