Пловдив, заведение

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения тази нощ в Пловдив – ВИДЕО

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив.
След сигнал на граждани и направена проверка в известен рибен ресторант, където собственика е имал голямо голямо празненство по повод рождения си ден.

На купона в заведението е имало 55 души, които са били забавлявани от известения фолк изпълнител Милко Калайджиев.

Гостите на партито се държали арогантно с пристигналите полицаи и дори някои от тях си позволили да обиждат органите на реда. Tова е наложило на мястото да се намеси и Жандармерия.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер -2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти.

Проверките продължават, като в тях ще участват и хора от Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

„Всички участници в партита ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията, нарушили заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб“, коментира Каназирева пред „Фокус“.

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, посочи още областния управител на Пловдив.

- реклама -