Неймар

Неймар започна войната на нерви с ПСЖ

Бразилският нападател на ПСЖ Неймар започна войната на нерви с клуба. Крайната ѝ цел е той да напусне Париж.

Според някои източници, той вече е уведомил новия спортен директор Леонардо за своето желание да си тръгне. Нападателят  съобщил новината първо на сънародниците си Дани Алвес, Маркиньос и Тиаго Силва. Миналата седмица той е разговарял по телефона с Леонардо, който му е разказал за новия проект на ПСЖ. Неймар е оценил високо идеите на Леонардо, но е подчертал, че все пак иска да си тръгне.

27-годишният бразилец иска да се върне в Барселона, където игра от 2013 до 2017-а. После той премина в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро.

Леонардо: Неймар може да си тръгне, ако има достатъчно добро предложение

В интервю за „Паризиен“ Леонардо заяви, че клубът няма да спира нападателя. Стига да получи достатъчно добре предложение за него. „Има някакъв първоначален контакт с Барселона. Но няма оферта за него. Камо ли да сме говорили за евентуална цена.

Неймар пропусна първата тренировка на ПСЖ за новия сезон. Според баща му в клуба са наясно с причината и знаят отдавна за нея. „Още преди година е уточнено. Отсъствието му е част от активността му за фондацията му“, каза бащата на звездата.

ПСЖ обаче обяви, че ще вземе „необходимите мерки“ заради отсъствието на 27-годишния играч. „Клубът съжалява за ситуацията. Тя се е получила без предварителното разрешение на клуба“, се посочва в изявлението на столичани.

 

- реклама -