Невяна Митева: Свикнала съм да поемам предизвикателства като военен и спортист

Жена с офицерски пагон в надпреварата за „Дондуков“ 2 е прецедент в новата ни история.

„Свикнала съм да поемам предизвикателства като военен и спортист. Не ме плашат. Като жена и майка съм свикнала да излизам от зоната си на комфорт. Така възпитавам и нашите деца“, така коментира полковник Митева решението си да се кандидатира за вицепрезидент в ефира на „Тази събота“ по БТВ.

„Чуваме доста неистини (по мой адрес – бел. р.). Това беше една от причините, които ме провокира да се включа като кандидат за вицепрезидент в двойка с проф. Герджиков. Именно защото смятаме, че истината е една, тя е изключително важна и трябва да се спазват законите на нашата Република България“, каза Митева.

Тя коментира и казуса с решението на Конституционния съда за двойното гражданство на Кирил Петков. По думите ѝ Конституцията трябва да се спазва, особено когато говорим за върховенство на закона.

Митева отказа да даде оценка като военен на досегашните президенти в ролята им на върховни главнокомандващи, тъй като това, по думите ѝ, противоречи на „воинската етика и морал“. Според нея тази оценка ще направи историята.

Що се отнася дали ще помага на проф. Анастас Герджиков в ролята му на главнокомандващ, ако бъдат избрани за президент и вицепрезидент, Митева заяви: „Вярвам, че заедно ще се допълваме в екип. Винаги съм готова да дам съвет от моята компетенция“.

Основната роля на президента в ролята му на главнокомандващ е да дава „стабилност в отбраната“, смята Митева.

 

 

- реклама -