Невяна Митева, кандидат, вицепрезидент

Невяна Митева: С проф. Герджиков сме надпартийни, готови сме на преговори с всички партии

Полк. Невяна Митева сваля пагона, за да стане кандидат за вицепрезидент до професор Анастас Герджиков.

За нея знаем, че е републикански шампион с най-доброто време и до днес на 200 метра бътерфлай и финалист на олимпиадата в Сеул 1988 г.

„Не се занимавам с политика, работя, активна съм, последователна съм и най-вече съм отговорна“. Така представи себе си в интервю за bTV полк. Митева.

Едно от предизвикателствата в кариерата ѝ е било да влезе във Военната академия „Г. С. Раковски“, защото до нейното кандидатстване жени не са били приемани.

„Не ми предоставяха възможност да стигна до изпитите. На третата година ме допуснаха да се явя, бях приета с отлични оценки“, обяви кандидатът за вицепрезидент.

Поканена е лично от кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, с когото се познават от пет години.

С президента Румен Радев се познава, но не са работили пряко заедно. Водили са спор по отношение на ролята на жените в изтребителната авиация, тъй като жени в този сектор на армията все още няма. Двамата били на различни мнения. Митева обаче не коментира работата на Румен Радев като президент.

„Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, и двамата сме надпартийни, не сме ангажирани политически. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло“, заяви полк. Митева.

С лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се запознала вчера, когато била гост на конференция на женската организация на партията.

- реклама -