Невяна Митева: Държавата има нужда да се обедини в интерес на българския гражданин

През цялата ми кариера съм била водена от чувството за дълг. Така кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева аргументира решението си да се включи в надпреварата за „Дондуков“ 2.

„Решението да се кандидатирам за вицепрезидент е важно и отговорно към семейството ми. След като получих тяхната подкрепа, поисках среща с проф. Герджиков. Разбира се, аргументът, че лично той ми се обади и личността на професора също повлия при взимането на това решение. През цялата ми кариера – и в спорта, и във военната професия, съм била водена от чувството за дълг и през всички тези години това чувство не ме е напускало. Именно този аргумент също повлия да взема това отговорно решение – да се включа в надпреварата за президент и вицепрезидент на Република България“, изтъкна тя.

За да израсна такава, каквато съм – с моите постижения за България, с това, което съм допринесла за популяризиране на политиките за равнопоставеност на жените и мъжете на национално и международно ниво, всеки един български гражданин ми е помогнал, държавата ми е помагала. Сега е моментът да им благодаря – чрез това решение. Държавата има нужда да се обедини в интерес на българския гражданин, добави Митева в ефира на БНТ.

Заяви, че лично се познава с президента Румен Радев, а на въпрос готова ли е да излезе на дебат с него, отговори: „Готова съм в името на България да направя много сериозни крачки в много сфери. И да дам платформа и възможност за диалог, без да излизаме от рамките на конституционните правомощия“.

Изготвянето на политики за справяне с демографската криза е водеща кауза за Невяна Митева.

„България се топи. Това не е просто демографска криза, това е демографска трагедия! Това за мен е общонационална кауза“, категорична е Митева.

По отношение на ролята на президентската институция в овладяването на кризата, причинена от COVID-пандемията, кандидатът за вицепрезидент съобщи, че е ваксинирана и призова повече граждани да се включат в имунизационния процес.

Темата за равнопоставеността между мъжете и жените е другата тема, която ще бъде пренесена в президентската институция, допълни Митева.

 

- реклама -