Невиждано: Конфискуваха 5 кученца и 370 кг марихуана внесени в Турция, контрабандно от България

Конфискуваха 5 кученца и 370 кг марихуана внесени в Турция, контрабандно от България. При рутинна проверка от екипи на митническите органи, на автомобил влязъл от България, на турският граничния пункт Капъкуле, до Одрин, в събота са иззети 5 кучета от специална порода.

Те били упоени и скрити под седалката на лекия автомобил. Водачът е задържан, предаде агенция Демирьорен (DHA).

След процедурите кученцата бяха предадени на представител от Федерацията за правата на животните в Турция (ХАЙТАП) Йомер Семих Челик. Той заяви, че в съответствие с протокола, подписан между Министерството на търговията и ХАЙТАП, заловените животни ще бъдат предложени за осиновяване на доброволна основа след преминаване на необходимите прегледи.

Челик допълни, че лекарствата, давани за приспиването на кученцата, им влияят много негативно, но те са в добро здраве и бързо ще се възстановят.

При друга гранична операция през уикенда от камион, който пристигна на ГКПП Капъкуле, от България, за да влезе в Турция с вносен товар от Германия, е счетен за рисков в обхвата на анализа, извършен от персонала на Дирекцията за контрабанда и разузнаване на митницата в Одрин, част от системата на Министерството на търговията.

DHA

Камионът е изпратен за рентгеново изследване. В него е открит обект със съмнителна плътност. След което той е претърсен с участието на кучето детектор „Фюге“.

В камиона са открити и задържани 370 килограма марихуана в чували. Водачът е арестуван. Води се следствие по случаите.

- реклама -