София Вергара Ник Лоуб ембриони съд попечителство права деца

Невероятно, но факт! Съдят София Вергара за неродените й деца

Звездата „Модерно семейство“ в невероятен юридически казус

Ник Лоуб, бившият годеник на София Вергара, съди актрисата заради двата ембриона, които двамата са замразили през 2013 година, когато още са били заедно. Според Лоуб, ембрионите са лишени от паричното наследство, което им се полага, ако бяха родени. Мъжът стига дори по-далеч, като кръщава ембрионите Ема и Изабела.

Претендира се ембрионите, които са в лосанджелиска клиника, както и парите, да преминат под опеката на Лоуб.

София Вергара Ник Лоуб ембриони съд попечителство права деца
София Вергара със съпруга си Джо Манганиело

Според законите в южния щат, където вижданията са против абортите, ембрионът има същите права като човешко същество, независимо дали е носен от жена, или е замразен. Ако искът бъде разгледан, възможно е случаят на Лоуб и Вергара да постави нов прецедент в разбиранията за родителство и живот, отбелязват западни медии.

В спор за ембриони

Спорът за замразените ембриони датира много по-рано от раздялата на двойката през декември 2014 година. През март 2013, двамата разбират, че общият брой на създадените ембриони е пет. Лоуб е написал в съобщение до Вергара, че ако използват само един от тях, това означава убийство за останалите четири. Вергара обаче, желаела да роди само едно дете. След това, тя се подлага на два опита за ин витро оплождане, като и двата са неуспешни. Накрая остават двата ембриона, споменатите вече Ема и Изабела. София Вергара Ник Лоуб ембриони съд попечителство права деца

Годениците подписват договор, според който нито един от двамата няма право да ги използва, без съгласието на другия. Искането на Лоуб към този момент е да използва ембрионите, за да бъдат имплантирани в утробата на сурогатна майка, като Вергара няма да има родителски права над тях. Желанието на Вергара е ембрионите да останат замразени за неопределено време. В предишни интервюта, тя е отбелязвала, че иска децата й да бъдат плод на любяща и стабилна връзка.

- реклама -