Невероятно, но факт: Мишки изгризаха натовското оръжие на Украйна

Невероятно, но факт: Мишки изгризаха натовското оръжие на Украйна. Евроатлантическата техника не е пригодена за борба с четириногите нашественици.

Украинската армия се сблъска с неочаквано препятствие във войната с Русия. Оказа се, че войниците на Зеленски не могат пълноценно да използват натовското оръжие, тъй като то е изгризано от мишки!Френското издание „Фигаро“ пише, че: „След две години война Киев разчита на разнородна армия, сложна за поддръжка и с военна техника, понякога неподходяща за реалностите на фронта. Трябваше да се вземат предвид и гризачите. Някои защитни обвивки за електрически проводници са направени от царевични влакна…“.

Изданието се позовава на френски войник, който казва: „Гризачите изядоха кабелите на определени превозни средства и оръжия. Западните превозни средства не са проектирани изцяло за украинската действителност. Калта и студът не бяха добре предвидени“.

Историята всъщност не е първият куриоз, с който се сблъскват военните на фронта в Украйна. Още в първите дни на войната в социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как руски танк е задигнат с помощта на трактор, а кадри от „похищението“ се превърнаха в хит.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено