Невероятните Кокосови острови

Всички сме чували за държавите-джуджета. Всъщност Кокосовите острови са една от най-малките страна в Азия. Открити са от английският капитан Килинг през 1609 година.

Географски това даже не е страна, а група от неголеми коралови островчета, разположени в Индийския океан, които на брой са 27. Общата им площ е 14,2 километра, а бреговата линия – 52 километра. Само 3 от островите са обитавани , като населението основно са малайци, които при последното преброяване от 2007 година са били 596 души.

Малайското население се придържа към исляма, и по-точно – към определен клон от него. Освен това са се заселили и малко европейци, които са около 20% от общото население. Официалният език е английски, но основно се говори малайски.
 Кокосовите острови са под управлението на Австралия от 1955 година. Официалното знаме на страната е австралийското, а неофициално навсякъде се развява тяхното – зелено платно, украсено с кокосова палма, с полумесец и Южния кръст.
Южният кръст е характерен символ за тези земи. Полумесецът изобразява вярата на малайците, а палмата показва онова, с което местните жители се занимават през по-голямата част от живота си.

- реклама -