Мануел Нойер
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нойер се ядоса на Байерн за новия договор

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер изрази открито недоволството си от ръководството на клуба. Причината са преговорите за новия договор на стража.

Настоящият контракт на 34-годишния Нойер изтича след година. Той преговаря за нов договор, но по-рано тази седмица детайли от преговорите се появиха в пресата.

„Откакто съм в Байерн всичките разговори са били конфиденциални, никога нищо не е изтичало в медиите. Но сега постоянно се появяват детайли в пресата и често те са неверни. Това ме ядосва. Не е нещо, на което съм свикнал в Байерн“, коментира той. Националът на Германия говори пред „Билд ам Зонтаг“. Това беше първо негово изявление по темата от началото на месеца.

Какво иска Нойер

Според последните информации вратарят иска заплата от 20 милиона евро на сезона и договор до 2025 година. Баварците му предлагат контракт до лятото на 2023. „Договор за пет години е утопия. Не мисля, че може да се случи. Нито че е добре да го искам от клуба“, каза той.

Ако преговорите пропаднат, не е изключено Нойер да си тръгне от „Алианц Арена“ след близо десет години и над 370 мача за баварците, но желанието на стража е да продължи да играе за Байерн. „Искам да подпиша нов договор, което ще е печеливша ситуация както за мен, така и за клуба. Искам да се представям на високо ниво и да помагам на отбора. Искам да давам 100 процента от себе си. Но условията за това трябва да са подходящи“, обясни той.

От следващия сезон конкуренция на Нойер ще бъде 23-годишният Александер Нюбел. Той беше привлечен със свободен трансфер. За Нюбел се твърди, че има клауза да играе поне по десет мача на сезон за баварците. Според Нойер обаче това няма как да бъде вярно. „Докато се представям на ниво, ще играя. Това е моето разбиране“, заключи той.

- реклама -