Мануел Нойер

Мануел Нойер преподписа с Байерн до 2023 г.

След дълги преговори, продължили над половин година, Мануел Нойер удължи договора си Байерн. Новият контракт на шампиона на Германия с вратаря е до 2023 г. Новината бе съобщена официално от лидера в Бундеслигата.

„Мануел Нойер е най-добрият вратар в света и наш капитан. Байерн е много щастлив, че той удължи договора си с нас. Бъдещето е добро“, коментира изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге.

„Предговорите бяха много интензивни. И добре разбирам положението, в което беше Мануел Нойер – и аз съм бил в подобно. Разбираме в каква фаза е кариерата му, разбираме и каква посока иска да поеме той. Това е важно за него. Мисля, че с новия договор изпратихме ясен сигнал към всички“, обясни Оливер Кан. В момента Кан е член на Борда на директорите на Байерн, но, разбира се, е и бивш вратар на баварците.

Настоящият договор на Нойер изтичаше през 2021 г. „В седмиците, в които нямаше футбол, не исках да взимам решение – никой не знаеше как и кога ще се поднови Бундеслигата. Сега е различно. Гледам в бъдещето с огромен оптимизъм. Чувствам се комфортно у дома си“, каза самият капитан.

Нойер е подердната фигура от клуба с нов договор. Преди него нови контракти подписаха треньорът Ханзи Флик, Томас Мюлер и Алфонсо Дейвис.

- реклама -