Дюрант, Нетс

Нетс взимат Кевин Дюрант, Кайри Ървинг и ДеАндре Джордан

Бруклин Нетс ще направят серия от шокиращи трансфери, съобщи ESPN. Тимът ще подпише с тримата най-известни свободни агенти – Кевин Дюрант, Кайри Ървинг и ДеАндре Джордан. Това ще се случи на 6 юли, когато отваря пазарът в НБА.

Дюрант ще подпише договор за 4 години на стойност $164 млн. Контрактът на Ървинг също ще е за 4 години на стойност $141 млн. Джордан ще се обвърже за същия период, но за доста по-скромна сума – „само“ $40 млн. Любопитно е, че Дюрант и Ървинг са намалили годишните си заплати с около 4-5 млн., за да може Джорджан да взима по $10 млн. на година. Те ще взимат официално по $137 млн. и $122 млн. Другите 15% са в необичайни или трудно постижими бонуси.

Нетс взимат и ветерана Гарет Темпъл

Според агента Марк Бартелщайн тимът от Бруклин е договорил и привличането на ветерана Гарет Темпъл. Той ще подпише договор за две години, като ще получи $10 млн. за тях.

Сделките вдигат сериозно шансовете на франчайза да се бори за титлата, но не всичко е в розово. 31-годишният Дюрант скъса ахилес по време на финалите тази година и може да пропусне целия следващ сезон. Ървинг пък се скара със съотборниците си в Бостън Селтикс.

Иначе Дюрант е двукратен шампион с Голдън Стейт, като и в двата случая бе MVP. Ървинг има титла с Кливланд през 2016-а. Освен това двамата играха за националния отбор на САЩ на Олимпиадата през 2016-а и взеха златото.

 

- реклама -