Кайри Ървинг Бруклин Нетс Nike
Снимка: twitter.com/BrooklynNets

Бруклин Нетс наказаха Ървинг за антисемитизъм

Франчайзът от НБА Бруклин Нетс наказа Кайри Ървин за поне пет мача, като му спря и заплатата. Причина за санкцията е „нежеланието му да каже, че няма антисемитски възгледи“.

Решението на Нетс дойде часове, след като Ървинг отказа да се извини, което беше поискано и от комисаря на НБА Адам Силвър. „Дълбоко огорчени сме, че Кайри отказа да заяви, че няма и не изповядва антисемитски възгледи, нито че не подкрепя езика на омразата, използван във филма. Това не е първата му възможност, но той не използва нито една. В момента той не може да бъде асоцииран с Бруклин Нетс“, се казва в съобщението на тима.

Скандалът с Ървинг започна миналата седмица, когато той публикува линк към филм с антисемитско съдържание. Името на филма е Hebrews to Negroes: Wake Up Black America. Линкът беше премахнат по-късно. Режисьор на филма е човек, който отрича холокоста и използва в него фалшиви цитати.

Това е втори сезон поред, в който Бруклин Нетс вадят Ървинг от тима. През миналия причината беше неговият отказ да се ваксинира срещу Ковид-19.

Франчайзът стартира зле новия сезон в НБА и има 2 победи и шест загуби. Последното поражение доведе до уволнението на треньора Стив Неш.

- реклама -