Нетфликс

Нетфликс ще продуцира сериал по „Сто години самота“ на Маркес

Нетфликс получи филмовите права за романа „Сто години самота”, написан от носителя на Нобелова награда за литература Габриел Гарсия Маркес, и ще го превърне в испански сериал.

Родриго Гарсия и Гонзалдо Гарсия Барча – синовете на колумбийския автор, ще бъдат „изпълнителни продуценти на сериала, който ще бъде сниман основно в Колумбия”, заявиха в изявления от стрийминг платформата.

„Сто години самота” са смята за шедьовър, който дава основата на жанра „магически реализъм”. Романът е публикуван през 1967 г. и проследява седем поколения от рода Буенди, който живее в измисления колумбийски град Макондо.

„Десетилетия баща ни отказваше да продаде филмовите права” на книгата „защото вярваше, че тя не може да бъде разказана за времето на един филм или да бъде създадена на език, различен от испанския”, заяви Гарсия. „Но в днешните златни времена за сериалите и с качествените сценаристи и режисьори „и с одобрението от световната публика към програми на чужди езици, времето не може да бъде по-добро”, каза още той.

„Сто години самота” е преведен на 46 езика и са продадени около 50 милиона копия из целия свят.
- реклама -